fbpx

Vad är Clubhouse som alla pratar om?

20 januari, 2021

Uppdaterat: 22 januari 2021

2021 verkar bli året då ljud spelar viktigare roll i vår digitala värld. Enligt Svenskarna & Internet 2020 ökar lyssnandet fortfarande av Podcasts där du som lyssnare får en “närmare” relation till alla de som pratar. Det är lite som att hänga med vänner och prata om allt mellan himmel och jord. Numera pratas det mycket om appen “Clubhouse” från flera håll, speciellt inom entreprenör & företagsvärlden. Det kanske är därför du är här?

appen clubhouse
clubhouse sociala mediet med fokus på ljud

Vad är Clubhouse egentligen?

I sociala medier eller andra forum kanske du har sett att personer sökt efter en exklusiv inbjudan till appen Clubhouse. Just nu kan bara iPhone-användare gå med. Clubhouse är alltså ett nytt socialt medie som tillåter dig som användare att prata, samarbeta och brainstorma med andra personer i realtid. Istället för att vara social genom att dela video eller bilder så använder du enbart dig av appen och din egen röst. Det kan kanske jämföras med att du och ett gäng kompisar sitter på ett café där ni pratar om det som intresserar er eller som när du på kontoret kallpratar med dina kollegor i fikarummet.

Som användare på Clubhouse kan du skapa eller gå med i olika grupper som handlar om olika ämnen. Dessa grupper kallas även för “rum” och det är där ni samlas för ett samtal. Fördelen med Clubhouse är att du kan lära dig mycket nya saker om olika saker inom flera olika branscher. Du väljer själv vilka rum du vill följa och som intresserar dig. En annan fördel är att du kan hänga med dina branschkollegor där ni delar tips och erfarenheter med varandra.

Så skaffar du ett konto på Clubhouse

För att börja använda appen behöver du få en inbjudan av en annan medlem. Det är på grund av att appen fortfarande är i BETA-version. Varje ny medlem får två inbjudningar redan vid start och därefter får du nya inbjudningar ju mer du deltar i olika forum & diskussioner. Dessa inbjudningar kan ses som en exklusivitet då inte alla kan bli medlemmar med en gång.

Du kan också på ett annat håll reservera ditt användarnamn genom att gå in på Clubhouse’s hemsida för att ladda ned appen. Då kommer de vänner du har kopplat till ditt nummer i appen få en notifikation om att du har reserverat ditt namn och önskar att få en inbjudan (om de har en kvar)!

Så kan du som entreprenör eller företagare använda dig av Clubhouse

Visst är tanken härlig att kunna kommunicera med andra utan att behöva visa upp dig? Eller vara ute på en härlig promenad och därmed inte vara platsberoende när du lyssnar i ett så kallat rum?

Som entreprenör, konsult eller företagare har du möjlighet att samla ditt eget community som är intresserade av det du gör. Du kan bjuda in till frågestunder, trendspaningar, utbildningar eller annat som passar din nisch. När appen öppnas upp för alla enheter tror jag att fler kommer att flytta över sådana diskussioner dit.

Jag har själv lyssnat på ett samtal om hur du som fotograf ska prissätta dig eller presentera dina priser. Jag har också deltagit i en diskussion med mina svenska bröllopskollegor. Där delade jag med mig av tips om digital marknadsföring. Samtidigt som en diskussion pågor brukar jag exempelvis städa eller laga mat.

Vill du veta mer om hur Clubhouse fungerar eller har du redan börjat använda appen? Vilka rum följer du som du tycker är intressanta? Det vore superskoj att veta!

Dela inlägget
Kommentarer
Expandera
Kommentera