fbpx

Mina bästa tips för dig som jobbar hemifrån

14 januari, 2021

Jag älskar att vara hemma och hade inga problem med att börja jobba hemifrån den 11 mars 2020. Något som var viktigt för mig var att göra mitt hem hemtrevligt där arbetet skulle ske på en specifik kontorsplats. Stök gör mig stressad och ofokuserad så där var det viktigt att börja hålla ordning på allt. Det är också lätt att sätta sig i soffan eller vid köksbordet vilket gör att det blir svårt att skilja mellan jobb och vardag, det tycker i alla fall jag.

I höstas investerade jag i en bildskärm för att enkelt kunna jobba framför en större skärm, framförallt med bildredigering. Jag kan också då stänga in mig i mitt “kontor” som ligger i anslutning till mitt sovrum.

Mina bästa tips för dig som jobbar hemifrån:

 1. Skapa din specifika kontorsplats
  Detta ska vara din arbetsplats där du när du inte jobbar stänger av datorn och smidigt lägger undan ditt arbete när det blir kväll eller helg. Detta gör också att du enkelt behöver gå ifrån din kontorsplats när det är dags att äta lunch eller middag.
 2. Behåll dina morgonrutiner
  Gå upp när klockan ringer, bädda sängen, gå en promenad, duscha och ät frukost. Fixa i ordning dig som att du vore på väg till kontoret.
 3. Strukturera upp dina dagar & gör listor
  Planera dina dagar i förväg. Vad behövs göras och vilken prioritet har uppgifterna? Jag älskar att skapa “att göra”-listor men det är minst lika viktigt att skapa listor för allt du faktiskt också har gjort.
 4. Ta pauser
  Det är lätt att hamna i ett flow men glöm inte bort att ta pauser. Gå ut i den friska luften, träna eller gör något du tycker är roligt att göra som hobby. Det kan vara bra att vila hjärnan då och då.
 5. Ring upp en kollega eller vän
  Glöm inte bort att du inte är ensam. Det finns fler som jobbar hemifrån och ibland kan ensamheten kännas tuff. Ring därför upp en kollega eller vän, det brukar ge mig mer energi i alla fall!

Förutom dessa tips så har jag börjat lyssna mycket på podcasts & musik. Tips på poddar som jag upptäckt är Healthfulnesspodden och Bortom ekorrhjulet. Sedan har jag tyckt om Träningspodden, We are influencers och En timme med. Ni får gärna dela med er av podd-tips och hur ni bäst jobbar hemifrån.

tips för dig som jobbar hemifrån
vinylspelare
lampa från jotex
Dela inlägget
Kommentarer
Expandera
Kommentera